Praktisk Information

Tävlingen i Hammarbybacken är en del av parallellslalomcupen i Audi FIS Ski World Cup och arrangeras årligen sedan 2016. Runt 9000 personer såg tävlingen på plats 2016 och 2017 och intresset för tävlingen ökar för varje år. Här hittar du information om hur du tar dig till Hammarbybacken på bästa sätt, vad du bör tänka på när du besöker tävlingen, om Hammarbybackens historia med mera.

Biljetter

Biljetterna till Audi FIS Ski World Cup Stockholm, Hammarbybacken, 30 januari 2018, är tillgängliga för köp sedan den 27 oktober. Biljetter går att köpa via vår hemsida under Biljetter.

Till och från

Det finns få parkeringsplatser som är avsedda för allmänheten och det är trångt i området under tävlingen. Därför rekommenderar vi att du använder kollektivtrafik för att ta dig till tävlingen.

Från Stockholm central är det T-bana, gröna linjen mot Hagsätra, till Gullmarsplan som gäller. Byt från T-bana till tvärbana vid Gullmarsplan mot Sickla och gå av vid Sickla kaj. Gå mot Max-restaurangen och ta vänster in till Hammarby allé som du följer tills den tar slut. Därifrån kan du se Hammarbybacken. Det tar totalt mellan fem och tio minuter att promenera från Sickla kaj.
Det går även att ta buss från Gullmarsplan till Sickla kaj (buss 74). Från Slussen går det också att ta buss 74 mot Sickla.

Mer information om hur du enklast tar dig till Hammarbybacken finns på sl.se.

På plats

Innanför grindarna finns en foodcourt där det finns en hel del alternativ för den som vill äta och dricka. När du väl är på läktaren kan det dock vara besvärligt att ta sig därifrån för toalettbesök och matinköp, så ta hand om det innan tävlingen.

Var på plats i god tid innan tävlingarna börjar för att hitta din plats och givetvis för att hinna insupa atmosfären.

På läktaren

Det är trångt på läktaren när så många människor är på samma plats. Barnen får givetvis mer än gärna följa med. Tänk dock på att läktaren kan vara lite besvärlig för de minsta då det kan vara svårt att se över de vuxna framför och ljudnivån är hög. Vi rekommenderar bärsele till de minsta och biljetter krävs för de som har egen plats. Hörselskydd rekommenderas för de minsta.

 

Parkering

Det finns inga parkeringar för allmänheten runt arenan innan och under tävlingarna. Se mer information under Till och från ovan.

Tillgänglighet

Platser som är anpassade för personer med funktionsnedsättning finns tillgängliga via vårt biljettförsäljningssystem på hemsidan. Om du har frågor kring tillgänglighet, kontakta oss gärna på info@are2019.com.

Information för media

Mediacentret ligger på första våningen, ovanför receptionen, på Park Inn Radisson Hotell Hammarby Sjöstad, Midskeppsgatan 6, 120 66 Stockholm. Mellan mediacentret och Hammarbybacken är det mellan fem och tio minuters promenad. Läs mer under fliken Media i vår huvudmeny.

Att tänka på

Klä er varmt –  även om termometern visar plusgrader gör den snöklädda backen och luftfuktigheten att kyleffekten kan ge långt mycket kyligare temperaturer. Underställ, mössa, vantar, varm jacka och rejäla skor som håller värmen på kallt underlag rekommenderas varmt.

Tävlingsinformation

Information om hur uttagningarna och tävlingarna samt kval går till kommer att finnas under Race Info på vår startsida inom kort. Tider och tävlingsschema publiceras på vår startsida och Entries (deltagare) och resultat hittar du under Resultat.

Mer information om Audi FIS Ski World Cup finns på FIS hemsida.

 

FÖLJ OSS

Hitta hit

Vänligen observera att vi kommer att fota och filma tävlingarna och arenan, vilket kan inkludera publiken.
Om du har frågor kring detta och hur detta material
kommer att användas, kontakta oss på info@are2019.com.

VILL DU VARA VOLONTÄR?

Är du intresserad av att hjälpa till på världscuptävlingen som volontär?

Är du intresserad av att jobba som volontär på Audi FIS Ski World Cup Finals 2018 (världscupfinalen) eller
FIS Alpine World Ski Championships 2019 (alpina VM) i Åre? Gå till   Åre 2019's hemsida för att läsa mer och för att anmäla ditt intresse.