Praktisk Information

Tävlingen i Hammarbybacken är en del av parallellslalomcupen i Audi FIS Ski World Cup och arrangeras årligen sedan 2016. Arenan har varit fullsatt sedan start och intresset ökar för varje år.
Här hittar du information om hur du tar dig till Hammarbybacken på bästa sätt, vad du bör tänka på när du besöker tävlingen och mycket mer.
Välkommen!

Biljetter

Biljetterna till Audi FIS Ski World Cup Stockholm, Hammarbybacken, 19 januari 2019 släpps i samband med säsongspremiären i Sölden den 27 oktober. Du gör ditt köp på hemsidan under Biljetter.

Till och från

Det finns inga parkeringsplatser som är avsedda för allmänheten i området runt Hammarbybacken och det kommer att vara trångt före, under och efter tävlingen. Därför rekommenderar vi att du använder dig av kollektivtrafiken för att ta dig till arenan.

Från Stockholm central är det T-bana, gröna linjen mot Hagsätra, till Gullmarsplan som gäller. Byt från T-bana till tvärbana vid Gullmarsplan mot Sickla och gå av vid Sickla kaj. Gå mot Max-restaurangen och ta vänster in till Hammarby allé som du följer tills den tar slut. Därifrån kan du se Hammarbybacken. Det tar totalt mellan fem och tio minuter att promenera från Sickla kaj. Det går även att ta buss från Gullmarsplan till Sickla kaj (buss 74). Från Slussen går det också att ta buss 74 mot Sickla.

Mer information om hur du enklast tar dig till Hammarbybacken finns på sl.se.

På plats

Innanför grindarna finns en foodcourt där det finns en hel del alternativ för den som vill äta och dricka. Vänligen notera att när du väl är på läktaren kan det vara besvärligt att ta sig därifrån för toalettbesök och matinköp på grund av att det är mycket folk rörelse på arenan.

Var på plats i god tid innan tävlingarna börjar för att hitta din plats och givetvis för att hinna insupa och njuta av atmosfären.

På läktaren

Det är trångt på läktaren när så många människor är på samma plats. Barnen är hjärtligt välkomna men tänk på att läktaren kan vara lite besvärlig för de minsta då det kan vara svårt att se över de vuxna framför och ljudnivån är hög. Vi rekommenderar bärsele till de minsta och biljetter krävs för de som har egen ståplats. Hörselskydd rekommenderas för de minsta på grund av höga ljudnivåer.

 

Parkering

Det finns inga parkeringar för allmänheten runt arenan innan och under tävlingarna. Se mer information under Till och från ovan.

Tillgänglighet

Platser som är anpassade för personer med funktionsnedsättning finns tillgängliga via vårt biljettförsäljningssystem på hemsidan. Om du har frågor kring tillgänglighet, kontakta oss gärna på info@are2019.com.

Information för media

Mediacentret ligger på Park Inn Radisson Hotell Hammarby Sjöstad, Midskeppsgatan 6, 120 66 Stockholm. Mellan mediacentret och Hammarbybacken är det mellan fem och tio minuters promenad. Läs mer under fliken Media i vår huvudmeny.

Att tänka på

Klä dig varmt! Även om termometern visar plusgrader gör den snöklädda backen och luftfuktigheten att kyleffekten kan ge långt mycket kyligare temperaturer än vad termometern visar. Underställ, mössa, vantar, varm jacka och rejäla skor som håller värmen på kallt underlag rekommenderas. 

Tävlingsinformation

Information om hur uttagningarna och tävlingarna samt kval går till finns under Race Info på vår startsida. Tider och tävlingsschema publiceras på startsidan närmare tävlingen. Entries (deltagare) och resultat hittar du under Resultat.

Mer information om Audi FIS Ski World Cup finns på FIS hemsida.

 

FÖLJ OSS

Hitta hit

Vänligen observera att fotografer finns på plats och att det fotas och filmas på arenan.
Om du har frågor kring detta och hur fotomaterialet 
kommer att användas, kontakta oss på info@are2019.com.

VILL DU VARA VOLONTÄR?

Är du intresserad av att hjälpa till på världscuptävlingen som volontär?

Är du intresserad av att jobba som volontär på FIS Alpine World Ski Championships 2019 (alpina VM) i Åre?
Gå till   Åre 2019's hemsida för att läsa mer och för att anmäla ditt intresse.